Monday, 2 November 2015

မီးဖိုေဆာင္အသုံးအႏွဳန္း

မီးဖိုေဆာင္အသုံးအႏွဳန္း

မီးဖိုေဆာင္အသုံးအႏွဳန္းအခိ်ဳ႔ကို တင္ျပေပးလုိက္ပါတယ္
(၁) grate = ( ၿခစ္သည္ ။ ဥပမာ ခ်ိစ္တုံးကိုၿခစ္သည္၊ အုန္းသီးၿခစ္သည္)
ဒီေနရာမွာ..သေဘၤာသီးလိုအမွ်င္ၿခစ္တာကိုေတာ့..juliean လို.ေခၚပါတယ္။
(၂) grill = ကင္သည္။
(၃)Layer = အလႊာၿဖစ္ေအာင္လုပ္သည္၊ အထပ္ၿဖစ္ေအာင္လုပ္သည္
(၄) level =စစ္ခ်သည္ (ဥပမာ အမွဳန္.ေတြကိုဇကာနဲ.စစ္ခ်)
အနည္စစ္တာကိုေတာ့..strain နဲ.သုံးပါတယ္..။
(၅) melt = ေပ်ာ္၀င္ေအာင္အပူေပးသည္( ဥပမာ ေထာပတ္ကိုေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္)
(၆) pinch = ၿဖဴးသည္ ( ဥပမာ ဆားၿဖဴးသည္ sprinkle လို.လဲသုံးပါတယ္)
(၇)pour = ေလာင္းထည့္သည္။
(၈) scramble = ေခါက္သည္၊ ေမႊသည္။( whisk လို.လဲသုံးပါတယ္)
(၉) serve = တည္ခင္းဧည့္ခံသည္( ၿမန္မာလို.ေတာ့..ခူးေပး..ခပ္ေပးသည္)
(၁၀) simmer = အေငြ.ၿဖင့္ေပါင္းသည္။
(၁၁) slice = အခ်ပ္ေလးမ်ားၿဖစ္ေအာင္ပါးပါးလွီးသည္။
(၁၂) spread = ပ်ံ.ႏွံ.ေအာင္သုတ္သည္၊ လိမ္းသည္။
(၁၃) stir = ေမႊသည္။
(၁၄) taste = အရသာ ၿမည္းစမ္းသည္။
(ဗပာုသုတအေနနဲ.ေ၀မွ်ေပးၿခင္းၿဖစ္ပါသည္..။)

သဘာ၀ရဲ႕အာဟာရ


0 comments:

Post a Comment